вторник, 9 април 2013 г.

Гол протест срещу Путин, Меркел - потресена


Хановерският панаир напълно разголен! Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел искаха да хвърлят един поглед върху върху новите тенденции в развитието на техниката, но им бяха предложени и голи факти, съобщи германският вестник "Билд".
Активистките от групата "Фемен" изскочиха, крещейки срещу руския президент, след като той и Меркел току що бяха напуснали щанда на "Фолксваген". На гърдите им пишеше „Fuck Dictator“.

Уебсайтът "Нюзру", цитиран от БТА, добавя, че девойките викали "Путин е крадец". Според електронната медия на гърба на една от девойките имало текст на руски: "Иди на *** Путин".

Бодигардовете на президента спряха жените преди да достигнат до Путин, но се стигна до ръкопашен бой. Президентът по-скоро се забвляваше на атаката, докато Меркел беше ужасена. Някои наблюдатели на сцената пък не можеха да прикрият смеха си.

На пресконференцията след обиколката на панаира Путин каза:
„Акцията ми хареса. Знаехме, че се подготвя такава“. За съжаление той не е успял да види дали жените са били блондинки или брюнетки, гардовете се хвърлили толкова бързо върху протестиращите. „Можеше да се отнесат и по-нежно“, коментира Путин и добави: "За щастие тук не е толкова студено. Затова един гол протест не е толкова лош".

„Ние сме свободна страна и всеки може да прави демонстрации“, коментира Меркел.

При всички положения предстои проверка дали не е трябвало жените да обявят акцията си, отбелязва "Билд".

Какво искат "Фемен"?
„Използваме гърдите си, за да изпробваме демокрацията. Колкото по-твърда е реакцията на държавата, толкова по-слабо е нейното състояние. Наречете го „Сексекстремизъм“, обясни инициаторката Инна Шевченко.
Шевченко, която току-що е завършила журналистика, каза пред германското издание: „Показваме на жените как трябва да се борят с полицията. Вече сме развили доста трикове.“

Според нея "Фемен" е повече от гол протест.
„Целият интернет е пълен с голи жени. Който иска да види гърди, няма нужда да ни чака. Напротив, още преди 4 години младите украинки осъзнаха, че светът още не е готов да се вслуша в жените“, добави Шевченко, която присъства на всеки протест на "Фемен". Блондинката е арестувана, влачена, но не се отказва от демонстрациите.

На въпрос кой е бил най-твърдият й протест, тя отговори: „В Москва, беше 25 градуса под нулата“. Запитана кой е най-големият й триумф, Шевченко каза:„Когато погледна в очите полицаите, които трябва да ни отведат. Повече ги е страх от голи жени, отколкото от престъпници.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар