понеделник, 8 април 2013 г.

България си предписа антибиотици и слабителни, като решение за изход от кризата

Преди повече от 2 седмици, по повод 1 април, 2013, националният здравен портал www.framar.bg реши да предизвика аудиторията си и да попита за мнението и по въпрос, който вълнува всички нас : Как да излекуваме/подобрим състоянието на България - анкета с усмивка
Към днешно число, десет дни след началото на анкетата, резултатите са повече от показателни:
37% избират Антибиотици - време е да махнем вредните бактерии и болестотворни организми.
Да припомним популярното определение „Антибиотик (от старогръцки: ἀντί, „срещу", и βίος, „живот") е вещество или съединение с подчертан биологичен ефект, изразен в унищожаването или забавянето на растежа на микроорганизми, като бактерии, гъби и протозои."
35% избират Слабителни - нуждаем се от ново начало и да се прочистим/изхвърлим всичко старо.
Мислим, че няма нужда да доуточняваме какво представляват слабителните и какъв е техният ефект. Показателно е да добавим, че явно българското общество е склонно да подкрепи радикални мерки, които да решат окончателно вечните ни проблеми, както и да се избавим от неподходящото съдържание вътре в нас, което явно доста ни тормози и създава проблеми.
Ние явно се нуждаем от решителна промяна и от премахване на всички болестотворни организми и от ненужното съдържание на стомаха, което ни кара да се усещаме зле. Точно 72% гласуват за радикални промени и изчистване /не знаем как да го приемаме или да ви го предадем, буквално или преносно/.
Успокоителни - нужно ни е само хладнокръвие и търпение, с всичко друго ще се справим - са подкрепени само от 12%, което показва, че хладнокръвните оптимисти са много малко. И все пак, нуждаем се от тях, те са логическият център на политическия ни живот, който би трябвало да не залита в крайности. Търпение и спокойствие са винаги нужни, но много малък процент от хората все още вярват, че има смисъл да се чака и да се търпи, сякаш животът ни мина в чакане да стане по-добре.
Сънотворни - много е зле всичко, искам да заспя и да се събудя след кризата с 8% - дали всъщност няма и хора сред нас, които вярват, че един здрав сън и всичко ще се е променило? Вероятно това са хората, които наистина не знаят накъде да поемат или кого да подкрепят. Тъжно е да очакваме, че са възможни чудеса, но на тях залагат солиден процент - възможно ли е другите да го направят, а ние само да станем от леглото и да поемем напред, прозявайки се леко.
Едва 6% пък са на мнение, че ни е нужна само Козметика - нищо ни няма, само малко самочувствие ни трябва, да позамажем бакиите. Дали да не запеем „и ний вървим, вървим, вървим, вървим нататък, и няма край, и няма край на шир и длъж." За съжаление, някогашната песен за щастливия път напред вече е придобила доста тъжни оттенъци. Много са малко останаха пълните оптимисти за състоянието ни, които вярват, че с едно-две мацвания на руж или червило, всичко ще тръгне напред и добре.
Едва 2% дават своето лично мнение и предложение във форума ни - като там има най-различни предложения - от сексуален стимулант до невролептик.
Ние във Фрамар смятаме резултатите от анкетата за меродавни и актуални, спрямо днешната ситуация в България. Времето за шеги и закачки отмина, за пореден път започва предизборната борба, сурова и брутална, както никога. Решението е все още в нашите ръце, а когато потрябва, сещайте се и за нашата рецепта, изписана през анкетата ни. Може да ви помогне в избора.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар